Ситуація у Кагарлику: Венедіктова зібрала правоохоронців на нараду

12:19, 4 июня 2020
Мова йтиме про стан протидії катуванням працівниками органів правопорядку.
Ситуація у Кагарлику: Венедіктова зібрала правоохоронців на нараду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під головуванням Генерального прокурора Ірини Венедіктової в Офісі Генерального прокурора проходить координаційна нарада керівників правоохоронних органів. Про це йдеться на сайті Офісу Генпрокурора.

У нараді беруть участь Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Голова СБУ Іван Баканов, Міністр юстиції Денис Малюська, в.о. Директора ДБР Олександр Соколов, Голова Національної поліції Олександр Клименко, начальник Військової служби правопорядку в ЗСУ Ігор Криштун, Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова, голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, голова Європейського комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню Микола Гнатовський, керівники структурних підрозділів Міністерства оборони, Державної фіскальної служби, Міністерства охорони здоров’я, а також представники Офісу Ради Європи в Україні та міжнародних організацій.

Мова йтиме про стан протидії катуванням працівниками органів правопорядку, а також нелюдське та таке, що принижує гідність, поводження і покарання.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що у  Кагарлику на Київщині двох поліцейських підозрюють у зґвалтуванні жінки. За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року один із оперуповноважених у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка - вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

А вранці, 29 травня сталася перестрілка в Броварах. В ході зіткнень було затримано 10 осіб. У них було вилучено значну кількість одиниць мисливської та травматичної вогнепальної зброї.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді