У районі Петрівського невідомі обстріляли камери відеоспостереження місії ОБСЄ

19:45, 4 июня 2020
Місія ОБСЄ повідомляє, що вогнем зі стрілецької зброї був пошкоджений комплекс камер відеоспостереження Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.
У районі Петрівського невідомі обстріляли камери відеоспостереження місії ОБСЄ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ОБСЄ у оперативному звіті повідомили про те, що вогнем зі стрілецької зброї був пошкоджений комплекс відеоспостереження Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ біля ділянки розведення у районі Петровського.

Співробітники СММ також виявили спрямовану на схід задню панель камери на землі приблизно в 2 м на північний схід від щогли камери. Вони також помітили, що в ній була діра - за оцінкою, кульовий отвір - і не вистачало одного кута, який відірвало в результаті попадання іншої кулі.

«3 червня патрулю Місії було доручено провести технічне обслуговування комплексу камер відеоспостереження СММ, встановленого на відстані близько 200 м на схід від північно-східного кута ділянки розведення в районі населеного пункту Петровське (непідконтрольного уряду, 41 км на південь від Донецька), після того, як 2 червня близько 14:30 з камер зникло відео. Комплекс складається з камери денного бачення і тепловізійної камери, і, як правило, камери спрямовані на південний схід - в бік ділянки розведення. Члени патруля Місії виявили пошкодження у корпусах обох камер і визначили, що пошкодження викликані потраплянням куль зі стрілецької зброї», - йдеться у звіті.

На відстані близько 1,5 м на північний захід від щогли камери були розкидані осколки скла, ймовірно які були уламками лінз камери. За оцінкою СММ, вогонь вели з напрямку захід-північ.

Також повідомляється, що камера системи безпеки, яка також встановлена ​​у цьому місці, зафіксувала на відео звуки чотирьох пострілів у проміжок часу між 14:27 і 14:29. За даними відеофіксації цієї камери було також встановлено, що на момент фіксації звуку першого пострілу камера була розгорнута на південний захід, а при фіксації трьох наступних пострілів вона була спрямована на північний захід.

«Відразу після того, як було зафіксовано останній постріл, зникло відео з обох камер СММ: камери денного бачення і тепловізійної камери», - повідомили в ОБСЄ.

Раніше ми повідомляли, що у Офісі Президента України назвали умову для розведення сил на Донбасі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва