Юридичний факультет Університету Шевченка перетворять в Інститут права

11:20, 18 июня 2020
На 18 червня керівництвом університету призначено засідання Вченої ради для розгляду питання про створення на базі факультету нового закладу — Інституту права.
Юридичний факультет Університету Шевченка перетворять в Інститут права
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівництво Київського університету імені Тараса Шевченка має намір реорганізувати юридичний факультет та створити Інститут права. Про це заявив декан юридичного факультету КНУ ім.Т.Г. Шевченка Іван Гриценко в інтерв'ю «112 каналу».

Він зазначив, що ідея реорганізації не нова, вирішальним фактором можуть послужити майбутні вибори ректора і декана юридичного факультету восени цього року.

«Ця ідея не нова. Питання розвитку факультету, його реорганізації викладачі і професура обговорювали і раніше. Зокрема, були пропозиції готувати фахівців не тільки в галузі права, інтелектуальної власності, а також з публічного управління та адміністрування. Практика зарубіжних університетів яскраво свідчить, що саме юридичні факультети та факультети менеджменту краще всього готують фахівців публічного управління та адміністрування. Чому саме зараз, в кінці навчального року, відбувається реорганізація? Думаю, що вирішальним фактором є ті ж майбутні вибори ректора і декана юридичного факультету восени цього року», - заявив він.

Водночас, за даними «112 каналу» на 18 червня керівництвом університету призначено засідання Вченої ради для розгляду питання про створення на базі факультету нового закладу — Інституту права.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що скорочення вишів не стоїть метою реформи юридичної освіти — державний експерт Директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН.

Раніше ми писали, що українські чиновники готують рішення про повну відміну ЗНО

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва