Децентралізація: підкомітет Ради обговорив проблемні питання Чернігівської та Київської областей

09:08, 23 июня 2020
Відбулося засідання ідкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування .
Децентралізація: підкомітет Ради обговорив проблемні питання Чернігівської та Київської областей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін повідомив, що 22 червня підкомітет розглядав проблемні питання Чернігівської та Київської областей. Про це Безгін повідомив на своїй сторінці в Facebook.

У підсумку:

«Чернігівська область. Обговорення без бажання йти на компроміси з усіх боків представників місцевого самоврядування, але таки з проміжним рішенням. Розуміючи велику територію північно-східної частини області, а також низькій показники щільності населення, ми готові піти на зустріч та погодитись на створення там 2 районів. Поки найбільш вдалими виглядають варіанти із центрами в Мені та Новгороді-Сіверському, що вочевидь викликає незадоволення з боку Корюківки. Але тут єдине побажання до всіх - треба зосередитись на розвитку громад! А також треба думати й про державу, а не тільки про локальні політичні амбіції.

Київська область. Фастів/Васильків. Тут нема складності в рішенні, методика дає однозначну перевагу Фастову, але в найближчі дні також будуть розглянуті альтернативні варіанти моделювання субрегіонального рівня даної частини області.

Київська область. Буча/Ірпінь/Бородянка/Вишгород. Проміжне рішення: усе залишається згідно з поданням ОДА та рішенням Уряду. Очевидно, що найменша Бородянка є найбільш правильним центром з точки зору методики, але занадто мала, як для такого району-велетня. Втім, усі розуміють, що в перспективі саме вона має стати центром, а наразі Буча. Також буде проведене додаткове моделювання щодо можливості створення додаткового району з центром у Вишгороді, а також моделювання щодо Києво-Святошинського напрямку.

Київська область. Бориспіль/Бровари. Буде організована додаткова зустріч на майданчику КОДА, із залученням лідерів громад даного потенційного району, з метою ухвалити оптимальне остаточне рішення», — зазначив нардеп.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Мінрегіон оприлюднив проекти нових районів в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва