Затримано прокурора, який систематично отримував хабарі

14:38, 26 июня 2020
Прокурор налагодив постійно діючу схему отримання хабарів від підприємців, які займаються ввезенням авто.
Затримано прокурора, який систематично отримував хабарі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Затримано прокурора, який через посередників налагодив механізм систематичного одержання неправомірної вигоди від підприємців, які займаються ввезенням транспортних засобів на територію України. Про це інформує прес-служба ДБР.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві та Миколаєві, спільно з працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України за процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводу СБУ викрили та повідомили про підозру прокурору одного з відділів військової прокуратури Південного регіону (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Правоохоронці задокументували факт вимагання прокурором через посередника 10 000 доларів США та одержання 5 000 доларів США на банківський рахунок.

Крім того, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, задокументували факт вимагання та одержання цим же прокурором неправомірної вигоди у сумі 2 500 доларів США від представника приватного підприємства.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вищий антикорсуд ухвалив вирок у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна

Також ми розповідали, що затримано адвоката, який намагався надати прокурору хабар у розмірі 1500 доларів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва