У працівника виявили захворювання через умови праці: які дії роботодавця

17:36, 16 июля 2020
У разі підозри наявності в працівника хронічного профзахворювання з метою встановлення діагнозу складається санітарно-гігієнічна характеристика умов праці.
У працівника виявили захворювання через умови праці: які дії роботодавця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Порядок виявлення у працівника підозри на професійне захворювання, встановлення та підтвердження професійного захворювання, а також форми відповідних документів, визначені та затверджені постановою КМУ від 17.04.2019 р. № 337 «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві». Про це повідомляє прес-центр Державної служби праці.

У разі підозри наявності в працівника хронічного професійного захворювання (отруєння) з метою встановлення діагнозу складається санітарно-гігієнічна характеристика умов праці.

Санітарно-гігієнічна характеристика складається лікарем з гігієни праці територіального органу Держпраці за фактичним місцезнаходженням підприємства (установи, організації), де працює хворий, на запит керівника закладу охорони здоров’я, що забезпечує надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги, за поданням лікаря-профпатолога.

Віднесення захворювання до хронічного професійного здійснюється відповідно до процедури встановлення зв’язку захворювання з умовами праці, згідно з зазначеним вище Порядком та Переліком професійних захворювань, затвердженим постановою КМУ від 08.11.2000 р. №1662 «Про затвердження переліку професійних захворювань».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Держпраці надало роз’яснення  щодо розрахунку під час звільнення.

Також ми розповідали про підстави звільнення за власним бажанням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва