Суд обрав запобіжний захід чиновнику Харківської ОДА, який отримав 1, 32 млн грн хабаря

16:31, 7 августа 2020
ВАКС обрав директору одного з департаментів Харківської ОДА запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.
Суд обрав запобіжний захід чиновнику Харківської ОДА, який отримав 1, 32 млн грн хабаря
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 7 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та обрав директору одного з департаментів Харківської обласної державної адміністрації запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 630 600 гривень. Строк дії ухвали до 2 жовтня 2020 року включно. Про це повідомляє пресцентр ВАКС.

Зазначається, що у разі внесення застави на підозрюваного покладаються наступні процесуальні обов’язки: прибувати за першим викликом до слідчого, прокурора та суду; не відлучатись із населеного пункту, де він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин кримінального провадження, крім своїх захисників, слідчих, детективів, прокурорів, слідчого судді, суду; носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, чиновника Харківської ОДА підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15 ч. 4 ст.190, ч. 4 ст.27, ч. 2 ст.15, ч. 1 ст.369 КК України. За версією слідства, підозрюваний обіцяв підприємцю підключити електроустановки його компанії до електромережі. Під час отримання неправомірної вигоди у сумі 1,32 млн гривень його затримали правоохоронні органи.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вищий антикорсуд продовжив строк дії обов’язків судді Міжгірського райсуду Закарпаття. 

Також ВАКС дослідив матеріали слідства у справі судді з Харкова. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва