Хабар в 2 тис. доларів США та 10 тонн зерна – судитимуть співробітника СБУ

15:08, 1 сентября 2020
За це зловмисник не документував факт ведення діяльності без продовження договору оренди.
Хабар в 2 тис. доларів США та 10 тонн зерна – судитимуть співробітника СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом одержання оперуповноваженим Управління СБУ у Миколаївській області неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України). Про це інформує пресслужба Офісу Генерального прокурора.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2020 року співробітник спецслужби вимагав від співвласника одного із місцевих фермерських господарств 2 тис. доларів США та 10 тонн зерна. За таку «винагороду» правоохоронець мав не вживати заходів із документування факту вирощування підприємством сільсьгоспкультур на території Миколаївської області без продовження договору оренди земельної ділянки», - йдеться в повідомленні.

Так, 19 травня 2020 року під час одержання першої частини хабара в розмірі 2 тис. доларів США співробітника СБУ затримано правоохоронцями.

Викрито протиправну діяльність співробітника СБУ прокурорами спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Додамо, що на Харківщині розкрали зерно з держрезерву на 2,5 млн гривень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що посадовець Служби зовнішньої розвідки та колишній прикордонник вивозили боєприпаси з ООС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва