В Україні відзначають День юриста

08:56, 8 октября 2020
«Судово-юридична газета» вітає юридичну громадськість із професійним святом!
В Україні відзначають День юриста
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 8 жовтня, відзначається професійне свято День юриста в Україні.

Вважається, що саме 8 жовтня у 1016 році Київський князь Ярослав Мудрий видав перше зведення законів «Руська правда».

День юриста – професійне свято всіх служителів Закону, незалежно від того, в якій сфері вони працюють. Це свято людей, які своїм словом і ділом мають стверджувати недоторканість конституційних прав і свобод громадян, непорушність законів.

«Судово-юридична газета» бажає всім причетним до цього свята плідної роботи, подальших успіхів у зміцненні законності та правопорядку. Нехай ваші професійні зусилля будуть винагородженні повагою і довірою громадян. Непереможного здоров'я, ентузіазму, оптимізму, бадьорості і найміцніших сил.

Нехай на вашому боці завжди будуть Закон, Правда та Справедливість, а творча наснага, професійний успіх і любов до своєї роботи ніколи не покидають вас!


Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк побажав українським юристам невичерпної енергії, витримки, міцного здоров’я, миру, добра та процвітання.

«Шановні колеги! Вітаю вас із професійним святом – Днем юриста!

Свого часу кожен із вас зробив вибір професії, присвятивши своє життя захисту прав і законних інтересів громадян. Це не проста, але надзвичайно важлива справа. Від Вашої щоденної роботи залежить зміцнення правосвідомості та законності в нашому суспільстві.

 Нехай ваші знання, наполегливість та відповідальність завжди будуть запорукою успішного вирішення найскладніших завдань. Щиро бажаю невичерпної енергії, витримки та міцного здоров’я! Миру, Вам, добра та процвітання!», — привітав юристів Павло Вовк.


Президент України Володимир Зеленський приєднався до привітань та побажав юристам міцного здоров’я, миру, наснаги та нових звершень.

«Шановні друзі! Щиро вітаю вас із святом — Днем юриста.

 Інтелектуал, успішний практик, людина високої моральності, відмінний комунікатор, а почасти і психолог — такими є юристи у сучасному світі, такими вас очікують побачити ті, хто звертається за захистом своїх прав i свобод.

 Важливо усвідомлювати, що в переважній більшості випадків від вашої кваліфікації залежить не лише відновлення законності та порушених прав, але й подальша доля людини.

 Від результатів вашої роботи, професійності і чесності залежить віра громадян в успішність держави загалом.

 Будьте гідними свого покликання і місії, неухильно дотримуйтесь принципів гуманізму, справедливості і незалежності.

 Бажаю усім вам міцного здоров’я, миру та нових здобутків», — йдеться у вітанні.


В.о. голови ДСА України Людмила Гізатуліна привітала юристів із професійним святом.

«Від імені Державної судової адміністрації України та від мене особисто прийміть найщиріші поздоровлення з нагоди професійного свята – Дня юриста!

Сьогодні ми вшановуємо Вашу діяльність, бо це велика честь і відповідальність - бути юристом. Саме від Вас - суддів, адвокатів, нотаріусів, юрист-консультантів, працівників судів, правоохоронних органів, вчених-правників залежить забезпечення прав та свобод кожного громадянина, зростання правової обізнаності населення, розбудова демократичного і правового суспільства.

Сьогодні без вашої діяльності, знань, досвіду, авторитету, застосування правових позицій не обходиться жодна сфера державного будівництва і жодна галузь господарства, а за рівнем вашого професіоналізму та принциповості ми звіряємо перспективи і напрям правового розвитку суспільства та країни загалом у питаннях утвердження  закону і справедливості.

Тож будьте успішні у своїй діяльності, стійте на сторожі демократичних принципів, прав і свобод людей.

Здоров'я Вам міцного, добра, достатку, щастя та усвідомлення своєї відповідальності за тих, хто потребує вашої допомоги та захисту!», — йдеться у привітанні.


До привітань також приєднався голова Ради суддів України Богдан Моніч:

 «Шановні колеги – юристи!

Вельмишановні представники усіх юридичних професій!

Від імені Ради суддів України та від мене особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди нашого професійного свята – Дня юриста!

Знаю, Ви обирали свій фах свідомо, йшли до нього, долаючи труднощі і ймовірні перешкоди, але Ви не пасували перед ними, бо вірили у силу Закону і Справедливості. Не зраджуйте і зараз своїм переконанням!

Тож з нагоди професійного свята я щиро бажаю усім віри, сили, натхнення і бажання творити в ім'я людей Справедливість, Законність та Добро, які нехай сторицею повертаються вам і вашим рідним».


Міністерство юстиції також привітало усіх служителів Феміди з професійним святом – Днем юриста України!

«Професія юриста – почесна та відповідальна, адже саме на ваших плечах лежить обов'язок захищати права та інтереси громадян, формувати об'єктивну картину правового життя нашої країни, створювати та вдосконалювати законодавчу базу.

Бажаємо вам витримки у складних ситуаціях і зважених рішень,  залишатися вірними ідеалам правди і завжди бути гідними свого високого покликання – служінню Закону!», — йдеться у тексті привітання.


Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький також привітав із професійним святом - Днем юриста!


Генпрокурор Ірина Венедіктова привітала колег з Днем юриста.

«Це професійне свято дозволяє нам відчути синергію та єдність з фахівцями з інших сфер – суддями, адвокатами, слідчими, нотаріусами, юрисконсультами, правознавцями», - зауважила Ірина Венедіктова.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області