У ДБР окреслили головні пріоритети роботи Бюро: зустріч Олександра Соколова з представниками Ради Європи

15:46, 22 октября 2020
Кількість справ, пов’язаних із катуваннями та неналежним поводженням, зросла втричі: заступник директора ДБР.
У ДБР окреслили головні пріоритети роботи Бюро: зустріч Олександра Соколова з представниками Ради Європи
dbr.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Розслідування фактів катувань та іншого неналежного поводження з боку правоохоронних органів один із найважливіших пріоритетів роботи ДБР. Про це наголосив заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов під час зустрічі з представниками Ради Європи. Повідомляє пресцентр ДБР.

Зокрема, під час зустрічі Олександр Соколов коротко поінформував представників делегації про досягнуті зрушення в розбудові Державного бюро розслідувань.

«Із початку року ми визначили пріоритети і основні напрями роботи Державного бюро розслідувань та виокремили розслідування випадків катувань, неналежного поводження, тому наразі це один із найважливіших пріоритетів роботи Державного бюро розслідувань» — наголосив він.

Також Олександр Соколов зазначив, що у порівнянні з минулим роком кількість справ, пов’язаних із катуваннями та неналежним поводженням, зросла втричі. Це не означає, що кількість самих випадків насилля збільшилася, це означає, що слідчі Державного бюро розслідувань почали працювати ефективніше. Після укомплектування територіальних управлінь показники викриття подібних злочинів у регіонах збільшаться, а тому також посилиться профілактична робота за вказаним напрямком.

У ході зустрічі сторони обговорили питання поточного стану співпраці у межах проєкту Ради Європи «Підтримка інституцій для боротьби з неналежним поводженням в Україні».

«Ті проєкти, що наразі реалізовуються, є, на нашу думку, досить ефективними і сприяють розвитку та становленню Державного бюро розслідувань, оскільки надають новітні бачення та передові методики розслідування таких злочинів, як катування. Тренінги, організовані Радою Європи, є одними з найефективніших» — зазначив Олександр Соколов.

Крім того, заступник Директора Державного бюро розслідувань наголосив на необхідності продовжувати співпрацю з Радою Європи в межах проєктів, які реалізуються, зокрема стосовно проведення навчальних заходів для слідчих ДБР.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про обговорення проекту Ради Європи «Підтримка інституцій для боротьби з неналежним поводженням в Україні». 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва