Посадовців ДАБІ викрили на масштабній незаконній видачі дозвільних документів: відео

15:34, 22 октября 2020
Посадовці незаконно видавали дозволи про початок будівельних робіт, сертифікати готовності вводу об’єкта в експлуатацію.
Посадовців ДАБІ викрили на масштабній незаконній видачі дозвільних документів: відео
СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки викрила посадовців Державної архітектурно-будівельної інспекції на масштабній незаконній видачі будівельним компаніям дозвільних документів і сертифікатів готовності вводу об’єктів в експлуатацію. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що до організованої групи входили колишні й діючі чиновники ДАБІ та посадовці інших органів державної влади.

«Для проведення оборудки фігуранти використовували підконтрольні «консалтингові» комерційні структури. Вони виступали посередниками між будівельними комерційними структурами та посадовцями ДАБІ під час їх «переговорів» щодо отримання дозвільних документів і сертифікатів готовності вводу об’єкта в експлуатацію. Роль комерційних структур полягала у наданні «позитивного» рішення щодо видачі документації», — йдеться у повідомлені.

Співробітники СБ України також задокументували, що посадовці ДАБІ з порушенням вимог чинного законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил видавали дозволи про початок будівельних робіт, сертифікати готовності вводу об’єкта в експлуатацію. За висновками профільних експертів, протиправні дії чиновників несли потенційну загрозу для життя і здоров’я населення.

Так, у межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели понад 50 обшуків за адресами адміністративних приміщень державних установ, в офісах підконтрольних комерційних структур, місцях проживання фігурантів і в транспортних засобах. Вилучена документація буде додана до доказової бази.

Тривають слідчі дії за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що посадовець вимагав та одержав через посередника неправомірну вигоду у сумі 1200 доларів від родича засудженого.

Також ДБР відкрило кримінальне провадження щодо правоохоронців, які привласнювали арештоване майно. 

Додамо, що силовики викрили корупційну схему з розкрадання майже на 14 млн грн, виділених на попередження надзвичайної ситуації техногенного характеру через затоплення шахт на Луганщині.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді