Італійський апеляційний суд звільнив Марківа, він повертається додому: усі подробиці, фото

08:36, 4 ноября 2020
Український військовий Віталій Марків пробув у місцях позбавлення волі 1222 дні.
Італійський апеляційний суд звільнив Марківа, він повертається додому: усі подробиці, фото
www.facebook.com/anton.gerashchenko.7
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 3 листопада, рішенням апеляційного суду міста Мілан українця Віталія Марківа звільнено від усіх звинувачень, він повертається на Батьківщину. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський, передає Офіс Президента. 

Зеленський висловив вдячність всім, хто повернув захисника України додому.

«Одна помилка перекладу могла призвести до руйнування долі нашого нацгвардійця. І всією країною ми пильно стежили за справою Віталія, переймалися. Звільнення нацгвардійця Марківа – це перемога справедливості. Щиро дякую й італійській стороні, і всій команді, яка працювала задля досягнення цієї справедливості. Без участі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, українських дипломатів, Офісу Президента нам не вдалося би витягнути Віталія з в’язниці. Всіх нас вітаю. Це справді свято. Справедливість має завжди торжествувати», - зазначив Зеленський.

У свою чергу, замміністра внутрішніх справ Антон Геращенко написав, що сьогодні Віталій вже буде в Україні, та опублікував перше фото Віталія Марківа на свободі після 1222 дні в'язниці через несправедливі звинувачення.

Додамо, Віталій Марків — український військовослужбовець, брав участь у Революції гідності та АТО на Донбасі, зокрема, у боях за Слов'янськ. Громадянин України та Італії.

У липні 2019 року італійський суд визнав Віталія винним у загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі на Донбасі в травні 2014 року. Із того часу тривав розгляд апеляційної скарги захисників Віталія.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Апеляцію на вирок військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу почали розглядати в Італії 29 вересня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді