Оплата праці держслужбовцям на основі класифікації посад: підтримано експериментальний проект

16:50, 11 ноября 2020
Тепер розпочинається підготовка до розроблення та апробації нової системи.
Оплата праці держслужбовцям на основі класифікації посад: підтримано експериментальний проект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 11 листопада, Кабінет Міністрів України схвалив розпорядження КМУ «Про підготовку та реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад», передає пресслужба НАДС.

Із прийняттям цього рішення розпочинається підготовка до розроблення та апробації нової системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад.

«Закладена модель класифікації передбачає розподіл існуючих посад державної служби шляхом їх віднесення до відповідних сімей та рівнів, визначених у Каталозі типових посад та враховує рівень юрисдикції державного органу.

Визначено 28 сімей посад. Враховано різні напрями та сфери діяльності на державній службі, які дуже різняться між собою. Визначено 9 рівнів посад, які розподілено за категоріями А, Б і В. Для цілей класифікації передбачено усього 3 рівні юрисдикції державних органів – центр, тобто державні органи, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, область і район.

Проведення класифікації здійснюватиметься відповідно до Методики проведення класифікації посад державної служби (наказ НАДС від 30 вересня 2020 року № 187-20, державна реєстрація якого наразі триває).

Учасниками експериментального проєкту стали: Національне агентство з питань державної служби, його територіальні органи, Секретаріат Кабінету Міністрів України, Міністерство фінансів та Міністерство цифрової трансформації. Координацію проєкту здійснює Національне агентство з питань державної служби. Пілотування нової моделі оплати праці на основі класифікації посад триватиме протягом 2021-2022 років.

Прийняття цього рішення матиме істотне значення для становлення конкурентоспроможної державної служби з гідною та прозорою системою оплати праці.

Це була дуже насичена і тривала робота. Та завдяки спільній позиції і подальшому активному включенню всіх зацікавлених сторін, на державній службі буде нова система оплати праці», — повідомили у НАДС.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, як саме НАДС пропонує реформувати оплату роботи держслужбовців.

Крім того, в Україні може стартувати експериментальний проєкт щодо оплати праці держслужбовців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва