ВАКС скасував вирок щодо директора бронетанкового заводу

17:06, 19 ноября 2020
Раніше директор «Львівського бронетанкового заводу» повністю та беззастережно визнавав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення.
ВАКС скасував вирок щодо директора бронетанкового заводу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 19 листопада, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) скасував вирок щодо колишнього директора ДП «Львівський бронетанковий завод» Романа Тимківа, раніше визнаного винним у декларуванні недостовірної інформації. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«Це стало можливим завдяки рішенню Конституційного суду України (КСУ) від 27.10.2020 № 13-р/2020, яким було скасовано відповідальність за декларування недостовірних відомостей.

27 травня 2020 року ВАКС визнав посадовця винним у внесенні недостовірних відомостей до декларацій (ст. 366-1 КК України). Згідно з вироком, колишній директор ДП «Львівський бронетанковий завод»  Роман Тимків у деклараціях за 2017-2018 роки не вказав компанію «Aventa Investment Limited» (Беліз) зі статутним капіталом 50 000 доларів США та квартиру у Відні (Австрія), яка належить члену його сім'ї. Директор «Львівського бронетанкового заводу» повністю та беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення.

Незважаючи на це, через тиждень після рішення КСУ Роман Тимків звернувся до суду з вимогою ухвалити відносно нього виправдувальний вирок через відсутність у його діях ознак кримінального правопорушення.

У ході судового засідання адвокат підсудного Володимир Жуков ще раз підтвердив недостовірне декларування: «Так, дійсно, мій підзахисний не зазначив у декларації майно, яке в нього є. Проте такі дії не свідчать і взагалі ніколи не могли свідчити про те, що вони є дуже небезпечними та такими, що є суспільно-небезпечними, як для суспільства, так і для держави, інших юридичних чи фізичних осіб».

Однак завдяки рішенню КСУ, яким скасовано відповідальність за декларування недостовірних відомостей, ВАКС скасував вирок щодо Романа Тимківа», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС закрив ще три справи щодо декларування недостовірної інформації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва