Порушили право на конфіденційність викривачів: НАЗК уперше внесло приписи керівникам установ

12:29, 20 ноября 2020
У НАЗК зазначили, що забезпечення конфіденційності є важливою гарантією захисту викривачів.
Порушили право на конфіденційність викривачів: НАЗК уперше внесло приписи керівникам установ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що відомство уперше внесло приписи керівникам установ про порушення права на конфіденційність викривачів. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«Працівники обласної державної адміністрації та районної ради розголосили інформацію про викривачів особам, про корупційні дії яких йшлося в повідомленнях цих викривачів. Оскільки розголошення такої інформації є порушенням Закону України «Про запобігання корупції», НАЗК внесло керівникам вказаних органів приписи, в яких вимагало провести службові розслідування та з’ясувати причини й умови, що сприяли порушенню посадовцями права викривачів на конфіденційність.

«Забезпечення конфіденційності є важливою гарантією захисту викривачів, — зазначив голова НАЗК Олександр Новіков, — уперше за час свого існування НАЗК внесло приписи про порушення прав викривачів на конфіденційність та сподіваємось на їхнє неухильне виконання».

Слід зазначити, що ухвалений Верховною Радою України в першому читанні законопроєкт № 3450 передбачає створення єдиного порталу для приймання повідомлень від викривачів корупції. Портал забезпечить високі стандарти захисту інформації, отриманої від викривачів, чим гарантуватиме їх конфіденційність та анонімність, зменшить ризики несанкціонованого доступу до їхніх повідомлень», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у НАЗК пояснили, коли народним депутатам України дозволяється голосувати у разі конфлікту інтересів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде