Незаконне заволодіння коштами «Енергоатому»: порушено питання щодо притягнення адвоката до відповідальності

12:05, 23 декабря 2020
Ініційовано питання щодо притягнення одного з адвокатів до відповідальності.
Незаконне заволодіння коштами «Енергоатому»: порушено питання щодо притягнення адвоката  до відповідальності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22 та 23 грудня 2020 року у Вищому антикорупційному суді заплановано судові засідання у справі про обвинувачення колишнього народного депутата та інших осіб, в тому числі чинних та колишніх посадових осіб ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК Енергоатом», у заволодінні коштами вказаних підприємств в особливо великих розмірах, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 209 КК України. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорпрокуратури.

Проте засідання по суті так і не розпочались, оскільки до суду двічі поспіль не з’явився адвокат одного з обвинувачених у справі.

Ураховуючи те, що адвокат взагалі не повідомив причини неявки в судове засідання, судом на підставі ст. 324 КПК України визнано причини його неявки неповажними та порушено питання про притягнення його до відповідальності, перед органом, що згідно із законом уповноважений притягати адвоката до дисциплінарної відповідальності.

Наступне засідання призначено на 03.02.2021.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 22 жовтня ВАКС також визнав неявку захисника у справі завдання збитків ДП НАЕК «Енергоатом» та ДП «Схід ГЗК» неповажною та вчергове відклав розгляд судового засідання. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва