Нотаріальна палата створила Центр медіації для нотаріусів

16:43, 18 января 2021
НПУ запускає навчальний курс, розроблений спеціально для нотаріусів.
Нотаріальна палата створила Центр медіації для нотаріусів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нотаріальна палата України утворила Центр медіації для об’єднання та захисту нотаріусів. Про це повідомляє пресцентр НПУ.

«Нотаріальною палатою України створено Центр медіації – з метою об’єднання нотаріусів, які практикують у сфері медіації, захисту їх прав та професійних інтересів; підготовки пропозицій, висновків та обґрунтувань до проектів законів та інших нормативно-правових актів; впровадження та розвитку альтернативних способів вирішення спорів; проведення навчання з медіації; створення єдиної практики медіації в нотаріаті; додаткового закріплення за нотаріатом України статусу інституту попереджувального правосуддя», - сказано у повідомленні.

Положення про секцію Нотаріальної палати України «Центр медіації» та її персональний склад затверджено рішенням Ради НПУ 11.11.2020.

«Нотаріуси можуть здійснювати медіацію! Такі норми незабаром будуть передбачені у новому Законі України «Про медіацію». Законопроект вже готується до другого читання та прийняття в цілому. Безумовно, вже сьогодні нотаріус при вчиненні нотаріальної дії виконує певні функції медіатора, а характер нашої професії узгоджується з концепцією медіації. Але згідно із Законом буде запроваджено вимоги до медіаторів та спеціальну процедуру медіації.

Нам важливо бути готовими до таких новацій – тому при НПУ створено Центр медіації, і вже зараз ми запускаємо навчальний курс, розроблений спеціально для нотаріусів. Нотаріуси зможуть пройти навчання згідно із вимогами майбутнього Закону про медіацію, аби з часом повноцінно практикувати медіацію. Окрім того, ті нотаріуси, які першими пройдуть цей курс, зможуть потім самі стати тренерами та навчати колег на місцях, а також матимуть можливість очолити регіональні представництва Центру медіації НПУ», - зазначив президент НПУ Володимир Марченко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде