Зеленський попросив у Литви допомоги в поставці вакцини від коронавірусу

20:30, 24 февраля 2021
Політики обговорили ситуацію в Україні та Литві у зв’язку з пандемією коронавірусу та заходи, які вживає керівництво обох держав з метою подолання пандемії та забезпечення захисту громадян.
Зеленський попросив у Литви допомоги в поставці вакцини від коронавірусу
Джерело фото: офіційне інтернет-представництво Президента України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Литовської Республіки Габріелюсом Ландсбергісом. Про це повідомляє Офіс Президента.

Президент подякував Литві за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також за важливу підтримку в реалізації стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції.

«Україна має бути членом Євросоюзу. Дякую також за підтримку вступу України до НАТО. Ми розраховуємо, що після отримання статусу партнера з розширеними можливостями Україна має отримати ПДЧ. А в подальшій перспективі ми бачимо себе членами НАТО», – сказав Володимир Зеленський.

Також повідомляється, що Президент висловив подяку за підтримку позиції Української держави з метою протидії проекту «Північний потік – 2» та збереження енергетичної безпеки у Європі.

Окрім того, Володимир Зеленський попросив допомоги у пришвидшенні постачання більшої кількості вакцини та запропонував допомогу України у її масовому виробництві у разі потреби. Він нагадав, як на початку пандемії Україна підтримувала деякі країни Європейського Союзу, надаючи засоби індивідуального захисту та допомогу медичних фахівців.

«Глава держави наголосив, що очікує на особисту участь Президента Литви в урочистих заходах із нагоди 30-річчя незалежності України та в саміті «Кримської платформи», які відбудуться у Києві в серпні 2021 року», - зауважують у пресслужбі.

Раніше «Судово-юридична газета» розповіла, що голова МЗС повідомив, що вони працюють над організацією телефонної розмови між Зеленським та Байденом.

Окрім того, ми повідомляли, що США ввели нові санкції проти корабля, що будує «Північний потік-2».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва