У Житомирській області припинив роботу рейсовий транспорт

20:52, 12 марта 2021
Заборона діятиме допоки Житомирська область буде в «червоній зоні».
У Житомирській області припинив роботу рейсовий транспорт
Джерело фото: Время
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 12 березня в Житомирській області повністю припиняють роботу рейсові автобуси на приміських, міжміських та внутрішньообласних маршрутах.

Про це розповів у коментарі Житомир.info начальник відділу транспорту та зв’язку департаменту Регіонального розвитку Житомирської ОДА Валерій Ясинецький.

«На сьогодні діє постанова Кабінету міністрів України, яка регламентує карантинні обмеження, які діють у червоній зоні, одним із таких обмежень є заборона регулярних та нерегулярних перевезень. Дана постанова є до виконання і виконується. Вона вже діє. Вона є обов’язкова до виконання. Контроль за дотриманням карантинних обмежень покладений на Нацполіцію. Я думаю, що будуть організовані підвезення працівників до об’єктів критичної інфраструктури», - зазначив Валерій Ясинецький.

Такі заборони діятимуть допоки Житомирська область буде в червоній зоні.

Міський громадський транспорт 12 березня поки працює, втім, у муніципалітеті розповідають: думають над рішенням, яке дозволить людям безпечно добиратись до роботи і разом із тим, не порушувати постанову Кабінету міністрів.

«Тут думаємо не лише про медичних працівників. Ми розуміємо, що це задача номер один організувати їх підвіз, але є багато людей які працюють на підприємствах, які забезпечують місто та область, наприклад, облгаз або обленерго, теплокомуненерго, водоканал. Працівники повинні доїхати до своєї роботи і зарплата у них така, що не дозволяє кожному мати приватну машину. Треба думати навіть про прибиральницю в аптеці, яка там працює. Для того, щоб аптека працювала, була продезінфікована, вона також має вчасно доїхати до свого робочого місця. Тому, щоб не порушувати постанову Кабміну, ми громадський транспорт переводимо в режим – «на замовлення», щоб ми могли перевозити всіх, кому потрібно доїхати на роботу. Тут маємо прохання до пільговиків, пенсіонерів із розумінням поставитись до таких заходів. Тому що, якщо у нас буде перевантаження по такому транспорту, то ми просто будемо вимушені зупиняти повністю. У такій ситуації 3 тисячі медпрацівників ми не перевеземо ніяким приватним транспортом. Що стосується людей, які живуть не в Житомирі, медичних працівників, то у нас на первинній ланці є приблизно 30 легкових автомобілів, крім того, ми надаємо можливість використовувати автомобілі міської ради. Директор кожного комунального закладу (першої, другої, дитячої лікарні) повинен забезпечити підвіз. Якщо не буде вистачати ресурсу, то будемо звертатись і до бізнесу, і знаходити ще додатковий транспорт, щоб люди доїхали на роботу», - каже мер Житомира Сергій Сухомлин.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Житомирська область потрапить до «червоної зони». 

Крім того, у Вінниці прийняли рішення посилити карантин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва