Південна Корея надасть Україні грант для будівництва євроколії

18:40, 19 марта 2021
Мова йде про виділення гранту на попереднє техніко-економічне обґрунтування для будівництва євроколії в Україні.
Південна Корея надасть Україні грант для будівництва євроколії
Джерело фото: wikimedia.org
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українське Міністерство інфраструктури підписало з Південною Кореєю документ, за яким корейська національна залізниця надасть грантове фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії. Про це міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Міністр зазначив, що йдеться про виділення гранту на попереднє техніко-економічне обґрунтування для будівництва євроколії в Україні.

«Нам потрібні швидкості 21 століття, а зараз мова йде про 250 км/год і більше, та інтеграція із залізницями країн ЄС. Загалом обговорюються 4 ділянки, протяжністю майже 2 тисячі кілометрів нової залізничної колії в Україні: Київ – Львів – держкордон, Київ – Одеса, Київ – Харків, Київ – Дніпро – Запоріжжя», – зауважив Криклій.

Сторони домовились про співпрацю у розвитку високошвидкісного залізничного руху в Україні та покращенні пасажирських перевезень залізницею. За результатами цих зустрічей під патронатом Міністерства інфраструктури були підписані відповідні документи.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що будівництво нової системи «електричок» City Express може розпочатися цьогоріч.

Крім цього, ми писали, що Укрзалізниця впроваджує Wi-Fi у пасажирських поїздах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде