Розслідування щодо закупівлі вакцини: Венедіктова розповіла деталі

18:50, 6 апреля 2021
Ірина Венедіктова заявляє, що наразі службові особи Міністерства охорони здоров'я не мають процесуального статусу в кримінальній справі про можливі порушення під час закупівлі вакцини, але розслідування проводяться.
Розслідування щодо закупівлі вакцини: Венедіктова розповіла деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Щодо вакцинації і загалом діяльності із закупівлі медичних препаратів, зокрема цієї категорії (вакцини від COVID-19 - ІФ), є кілька кримінальних проваджень у різних органах досудового розслідування» - сказала Венедіктова в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Вона наголосила, що справу про можливі зловживання під час закупівлі вакцини, зокрема, розслідує Національне антикорупційне бюро України.

«Чи далеко просунулося слідство і чи дійсно фактаж підтвердився - ми поки що не можемо розголошувати. Тому давайте почекаємо і подивимося, що скаже слідство», - зазначила генпрокурор.

При цьому Венедіктова акцентувала увагу, що правоохоронці повною мірою усвідомлюють свою відповідальність у розслідуванні подібних справ: «Звісно, пандемія, вакцинація - це те, що стосується навіть не здоров'я, а життя кожного українця - має бути під мікроскопом у держави. І це так і є! Кожен із тих, хто обіймає певні посади, розуміє, що смерть людини буде на совісті чиновника, правоохоронця, - людини, яка не змогла, не побачила, не захотіла».

«Я прекрасно розумію й усвідомлюю відповідальність - свою особисту, чиновників, прокурорів САП, детективів, які розслідують справу», - запевнила Венедіктова.

Відповідаючи на запитання про те, чи мають нині службові особи Міністерства охорони здоров'я, зокрема міністр, процесуальний статус у справі про закупівлю вакцин, генпрокурор сказала: «Процесуального статусу у них на сьогодні немає».

За словами Венедіктової, як тільки слідство матиме результати розслідування, суспільство про це дізнається.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про випадки побічної реакції на вакцинацію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді