Чи підвищать українцям ціни на газ: відповідь Шмигаля

13:29, 18 июня 2021
Індикативна ціна за кубометр газу – понад 11 гривень, вона може зменшитися, — Шмигаль.
Чи підвищать українцям ціни на газ: відповідь Шмигаля
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогодні всі приватні споживачі газу в НАК «Нафтогаз України» користуються продуктом за річним тарифним планом. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді 18 червня, інформує урядовий портал.

«В Україні запрацював і діє ринок газу. Ціна формується на біржах, зокрема на міжнародних. Понад 80 компаній постачають природний газ промисловим і приватним споживачам. На сьогодні у «Нафтогазу» понад 1 млн приватних споживачів, які отримують газ за ціною річного продукту. Вона дорівнює 7,96 грн за кубометр. Паралельно є біржові торги. Щомісяця встановлюється індикативна місячна ціна. Місячним продуктом «Нафтогазу» жоден громадянин не користується. Тому протягом року, починаючи з 1 червня, усі приватні споживачі «Нафтогазу», зокрема й ті, які приєднуються зараз, отримують газ за ціною 7,96 грн за кубометр», — зазначив очільник Уряду.

Водночас, за словами прем’єр-міністра, на світовому й на українському ринку газу спостерігаються значні коливання цін. На сьогодні індикативна ціна на метр кубічний газу становить понад 11 грн. Як зауважив Денис Шмигаль, не виключено, що у подальшому ця ціна може знизитися, і в такому випадку українці зможуть отримати газ за нижчим місячним тарифом.

Також «Судово-юридична газета» писала, кого позбавлять субсидії: деталі від Мінсоцполітики.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді