2,8 млн гривень збитків: до суду скеровано справу стосовно генерал-майора ЗСУ та посадовця Донецької ОДА

13:12, 6 июля 2021
До суду скеровано справу стосовно генерал-майора ЗСУ та посадовця Донецької ОДА, зловживання яких завдали 2,8 мільйонів гривень збитків.
2,8 млн гривень збитків: до суду скеровано справу стосовно генерал-майора ЗСУ та посадовця Донецької ОДА
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за матеріалам досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт стосовно генерал-майора Збройних Сил України та посадовця Донецької обласної державної адміністрації, обвинувачених у завданні Міністерству оборони України 2,8 млн гривень збитків під час будівництва інженерних фортифікаційних споруд в зоні проведення Антитерористичної операції на території Донецької області. Про це повідомляє пресслужба САП.

В 2015 році Кабінетом Міністрів України з резервного фонду бюджету з метою зміцнення обороноздатності держави виділено Міністерству оборони кошти для будівництва інженерних фортифікаційних споруд в зоні проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Для будівництва зазначених споруд Міністром оборони України затверджено відповідну проектну документацію, що враховувала передовий досвід країн – учасників НАТО при будівництві аналогічних споруд.

«Однак, генерал-майор Збройних Сил України та посадовець Донецької обласної державної адміністрації, діючи в інтересах підрядної організації – комерційного підприємства, забезпечили перерахування йому коштів за роботи з будівництва фортифікаційних споруд, що були самостійно виконані підприємством як експериментальні та не відповідали замовленій Міністерством оборони України проектній документації, що призвело до неможливості використання фортифікаційних споруд для забезпечення захисту військовослужбовців», — йдеться у повідомленні.

Внаслідок протиправних дій вказаних осіб державі спричинену шкоду на загальну суму понад 2,8 млн гривень.

Наразі досудове розслідування у справі закінчено. Обвинувальний акт щодо двох осіб за ч. 2 ст. 364 КК України направлено для розгляду до Вищого антикорупційного суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що головний тренер збірної України зі спортивної гімнастики підозрюється у розтраті.

Додамо, що колишні високопосадовці Міноборони підозрюються у заподіянні 476 млн грн збитків на закупівлі катерів та санітарних авто для ЗСУ.

Також на Харківщині підозрюється адвокат, який сприяв поліцейським в одержанні 10 тисяч доларів хабара

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва