Ірина Венедіктова обговорила з Послом Франції в Україні нові підходи до роботи прокурорів

18:07, 21 июля 2021
«Завершення кадрового перезавантаження дає нам поштовх розвиватися далі – ми розпочали амбітний проєкт внутрішніх змін», — зазначила Генпрокурор.
Ірина Венедіктова обговорила з Послом Франції в Україні нові підходи до роботи прокурорів
Джерело фото: facebook.com/VenediktovaIryna
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова провела зустріч з Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Поговорили про інноваційні проєкти та нові підходи до роботи прокурорів. Наразі перший етап реформи завершено, а також прийнята законодавча база, що дозволить зберегти її результати. Ми закріпили справедливий підхід до добору в прокуратуру, передбачивши обов’язкову атестацію для всіх, хто заходить у систему.

Завершення кадрового перезавантаження дає нам поштовх розвиватися далі – ми розпочали амбітний проєкт внутрішніх змін. Плануємо поєднати глобальну інституційну трансформацію з діджиталізацією. Переконана, що це дозволить нам створити прокуратуру якісно нового рівня. 

Посол висловив підтримку позитивному імпульсу, який отримала прокуратура з реформою.

Також на часі в Україні і зміни у судовій системі, а ми стейкхолдери у цьому процесі, які напряму зацікавлені у проведенні ефективної судової реформи для забезпечення швидкого і справедливого правосуддя. Наш досвід роботи з ВАКС показує, що трансформація можлива. Я переконана, що комплексна реформа судів також допоможе в подоланні корупції у системі правосуддя і в державі загалом. 

У робочому порядку обговорили також питання поглиблення двосторонньої міжнародної співпраці, зокрема, у сфері захисту інвестицій. Ми вже рік ведемо досить успішну роботу на цьому напрямі і маємо чимало успішних кейсів, де ми змогли зупинити незаконний тиск правоохоронців на бізнес і таким чином стимулювати бажання інвестувати в країну. Захист інвестицій представляє нашу країну як надійного партнера, якому можна довіряти», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Ірина Венедіктова обговорила із представниками європейських інституцій судову реформу.

Крім того, у Раді Європи відзначили успіхи України в перебудові слідчих органів і органів прокуратури.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва