Зеленський бере участь у сесії Генеральної Асамблеї ООН: перші подробиці

10:26, 22 сентября 2021
Під час робочого візиту до США Президент обговорив питання протидії російській агресії та відновлення територіальної цілісності України, а також деокупації Донбасу й Криму.
Зеленський бере участь у сесії Генеральної Асамблеї ООН: перші подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час робочого візиту до США Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з президентом 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, міністром закордонних справ Мальдівської Республіки Абдуллою Шахідом та з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Глава держави наголосив на готовності України ефективно співпрацювати в реалізації пріоритетів президента 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН та задля посилення ролі Генасамблеї як найбільш представницького політичного органу світу.

Він також зазначив, що для України ключовим пріоритетом у межах ООН залишається протидія російській агресії та відновлення територіальної цілісності, деокупація Донбасу й Криму.

Він наголосив на важливості схвалення на пленарному засіданні двох резолюцій Генеральної Асамблеї, які Україна спільно з партнерами планує подати на розгляд: «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна» та «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Україна, а також частин Чорного і Азовського морів».

«Ці документи є практичним інструментом із захисту прав людини на окупованій території та запобігання подальшому перетворенню Криму на військову базу з ядерною зброєю – прямій загрозі для глобальної безпеки», – зауважив Президент України.

Крім того, Зеленський наголосив на стратегічному характері українсько-турецьких відносин та важливості нарощування темпів двосторонньої співпраці в політичній, торговельно-економічній, військово-технічній та гуманітарній сферах. Зокрема, було обговорено питання взаємодії у сфері енергетики в контексті диверсифікації енергоносіїв.

Президент України також обговорив з Президентом Турецької Республіки темпи реалізації спільних проектів, зокрема щодо будівництва житла для представників кримськотатарського народу. Також приділили увагу питанню звільнення незаконно утримуваних кримських татар.

Сторони розглянули й питання підтримки стабільної безпекової ситуації в регіоні Чорного моря.

Президенти домовились активізувати роботу щодо завершення процесу укладення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Турецькою Республікою.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський зустрівся з Генеральним секретарем ООН.

Додамо також, що Верховна Рада звернеться до ООН, ПАРЄ, ПА НАТО стосовно протидії агресії Російської Федерації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки