Високі ціни на газ роблять опалювальний сезон у Києві близьким до критичного — Кличко

14:10, 30 сентября 2021
У КМДА повідомили, коли розпочнеться опалювальний сезон.
Високі ціни на газ роблять опалювальний сезон у Києві близьким до критичного — Кличко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Столична теплоінфраструктура технічно готова до початку опалювального сезону. Але високі ціни на газ і перекладені на місцеве самоврядування тарифи роблять ситуацію близькою до критичної. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час засідання колегії Київської міської державної адміністрації, інформує пресслужба КМДА.

«Щодо опалювального сезону. У Києві понад 11 тисяч житлових будинків, і всі вони повинні бути готові до початку опалювального сезону. Кожен управитель, незалежно від форми власності – комунальної, приватної, ОСББ, ЖБК – повинен розуміти свою відповідальність перед мешканцями за вчасну і якісну підготовку до зими. Від цього залежить надійність та оперативність входження в опалювальний сезон. Технічно ми готові. Але є інші виклики, які роблять ситуацію близькою до критичної: високі ціни на газ, перекладені на місцеве самоврядування тарифи, відсутність законодавчої бази для забезпечення роботи теплопостачальних компаній», – додав мер Києва.

Віталій Кличко нагадав, що звертався до Прем’єр-міністра, аби уряд зафіксував ціну природного газу для бюджетних установ до кінця опалювального сезону на рівні 11,2 грн за 1 куб. м замість ринкових 35 гривень.

«Разом із тим, НАК «Нафтогаз» має негайно вилучити дискримінаційні норми з договорів на постачання газу. А місцевим бюджетам має бути погашена різниця в тарифах минулих років і закладена компенсація на майбутнє. Щоб зберегти тарифи на тепло та гарячу воду для населення на рівні минулого опалювального сезону», - йдеться у повідомленні.

Раніше Денис Шмигаль розповів, коли включать опалення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду