Погрожували насильством: у Києві банда вимагала від страхового агента 130 тисяч гривень

14:20, 8 октября 2021
Погрози насильством та вимоги щодо передачі коштів надходили на телефон потерпілого, а також під час безпосередньої зустрічі, у ході якої потерпілому було нанесено тілесні ушкодження.
Погрожували насильством: у Києві банда вимагала від страхового агента 130 тисяч гривень
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві викрито злочинну групу, яка погрожувала насильством та вимагала від страхового агента 130 тис. гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

До складу групи входили адвокат, керівник підрозділу страхової компанії та ще чотири особи.

«Потерпілий працював контрагентом однієї страхової компанії та займався укладанням від її імені полісів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», — йдеться у повідомленні.

При цьому під час здійснення зазначеної діяльності у потерпілого виникала заборгованість перед страховою компанією, у зв’язку з чим між потерпілим та керівником підрозділу страхової компанії виник конфлікт та спір щодо суми заборгованості, яка, за підрахунками потерпілого, становила 62 тис. гривень, а за розрахунками керівника підрозділу – близько 130 тис. гривень.

«Разом з тим, керівник підрозділу не став вирішувати зазначений спір щодо суми заборгованості у встановленому законом порядку, а прийняв рішення примусити потерпілого до виконання цивільно-правових зобов’язань з погрозами насильства над ним», — зазначили у пресцентрі.

З цією метою керівник підрозділу у лютому 2021 року звернувся до знайомого адвоката, який в свою чергу залучив ще чотирьох осіб.

«Учасники групи систематично у період з лютого по липень 2021 року вимагали від потерпілого повернення боргу. Погрози насильством та вимоги щодо передачі коштів надходили на телефон потерпілого, а також під час безпосередньої зустрічі, у ході якої потерпілому було нанесено тілесні ушкодження», — зазначили у відомстві.

Зважаючи на застосування насильства та систематичні погрози насильством з боку учасників злочинної групи, побоюючись за своє життя і здоров’я, потерпілий у травні та липні 2021 року переказав на рахунок страхової компанії грошові кошти в сумі 30 тис. гривень та 33 тис гривень відповідно.

Наразі учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, а також до суду скеровано клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР викрило прикордонника на отриманні 100 тисяч грн хабаря.

Додамо, що на Житомирщині митник «погорів» на хабарі за лояльність.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва