Дарницький район Києва може лишитися без опалення: названа причина

06:00, 27 октября 2021
На Дарницькій ТЕЦ сталася критична ситуація, яка може привести до невключення опалювального сезону.
Дарницький район Києва може лишитися без опалення: названа причина
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Через критичну ситуацію на Дарницькій ТЕЦ кияни можуть залишитися без тепла. ТЕЦ обслуговує 350 тисяч споживачів, виробляє для них тепло, електроенергію та постачає їм гарячу воду, – повідомляє «Телеграф».

Дарницька ТЕЦ (ООО «Єврореконструкція»), основним управляючим бенефіціаром якої є сірий олігарх Анатолій Шкрібляк, виробляє для них тепло, електроенергію та поставляє їм гарячу воду. Про якість послуг і завищені тарифи можна говорити багато, але зараз мова не про це. Вражаючими є схеми, за якими олігархи типу Шкрібляка роками протиправно і нелегально збагачуються, приховують прибутки, не сплачують податки, обкрадають державу й українців, виводячи основні фінансові потоки в офшори, купуючи собі там «золоті паспорти», вілли, яхти і європейську ситість.

Лише нещодавно було анонсовано встановлення двох фільтрів. Так звані ремонтні роботи проводять фірми-прокладки на папері за підвищеними тарифами. Фактичний власник ТЕЦ просто кладе державні гроші у свою кишеню. Також пан Шкрібляк аморально заробляє на закупівлі та доставці вугілля для ТЕЦ, наукових дослідженнях та екологічних програмах.

На сьогоднішній день у Шкрібляка розрослася ціла імперія. Основні: енергетична, будівельна та аграрна. Через кіпрські офшорні компанії він є бенефіціаром чотирьох найбільших теплоелектростанцій - ТОВ «Єврореконструкція» (Дарницька ТЕЦ), ПРАТ «Черкаське хімволокно» (Черкаська ТЕЦ), ТОВ «ТехНова» (Чернігівська ТЕЦ), ТОВ «Сумитеплоенерго».

Основною схемою «заробітку» Шкрібляка є участь у схемах закупівлі вугілля для українських ТЕЦ із території ОРДЛО та РФ. Правоохоронці мають основні схеми руху вугілля та грошей у 2017-2019 роках, де вказано конкретні підприємства та реквізити фірм, а також до матеріалів оперативників залучено прізвища відповідальних осіб, задіяних у «схематозі». За підрахунками фахівців, з кожної тонни вугілля «маржа» тіньового куратора Шкрібляка становила близько 25-30 доларів, що за щорічних поставок на 4 підконтрольні йому ТЕЦ в обсягах близько 1,4 мільйона тонн дає мінімум 30-50 млн прибутку.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що киянам доведеться зачекати з опаленням в будинках: коли з'явиться тепло.

Крім того, ми повідомляли, чи доведеться платити за тепло при самовільному відключенні від опалення.

Додамо, що на Закарпатті школи й дитсадки лишилися без опалення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України