Розтрата зерна поклажодавців на 3,2 млн грн: з'явився новий підозрюваний у справі

16:49, 24 ноября 2021
Повідомлено про підозру ще одній особі.
Розтрата зерна поклажодавців на 3,2 млн грн: з'явився новий підозрюваний у справі
Джерело фото: agrozernoholding.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє, що у вівторок, 23 листопада, за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України. Дії вказаної особи кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.

Про підозру особі повідомлено в порядку ст. 135 КПК України.

Слідство встановило, що у листопаді 2020 року службовець спільно з іншими співучасниками вчинив розтрату ввіреного їм законними поклажодавцями зерна соняшнику шляхом безплатного вивезення такого майна з території філії на користь третіх осіб без відома та дозволу власника майна.

Досудове розслідування у справі триває.

Разом з тим, у САП повідомляють, що у листопаді – грудні 2020 року було повідомлено про підозру співучасникам злочину, а саме виконувачу обов’язків директора однієї з філій Державного агентства резерву України у Сумській області, виконувачу обов’язків майстра зміни елеватора та виконувачу обов’язків начальника виробничо-технічної лабораторії філії державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України.

«Матеріали стосовно цих трьох підозрюваних виділені в окреме провадження. На сьогодні досудове розслідування у вказаному провадженні завершено, стороні захисту відкрито матеріали справи для ознайомлення», - сказано в повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, що нардепу повідомили про підозру за недекларування 60 млн гривень.

Крім того, з'явились нові деталі справи щодо отримання суддею Господарського суду Сумської області хабаря в $4 тисячі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва