Безоплатна реабілітація та підвищена допомога по безробіттю: як Кабмін хоче посилити соцзахист ветеранів війни

13:56, 24 ноября 2021
Передбачено право ветеранів війни на безоплатну психологічну реабілітацію та освіту впродовж життя та підвищений мінімальний розмір допомоги по безробіттю для учасників бойових дій.
Безоплатна реабілітація та підвищена допомога по безробіттю: як Кабмін хоче посилити соцзахист ветеранів війни
Джерело фото: helsinki.org.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін пропонує посилити соцзахист ветеранів війни та членів їхніх сімей, зокрема, щодо права на отримання психологічної реабілітації та освітніх послуг у сфері освіти дорослих, додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню, розробки програм соцзахисту на державному та місцевому рівнях.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Законопроектом, поміж іншого, передбачено право ветеранів війни на безоплатну психологічну, медико-психологічну реабілітацію та освіту впродовж життя, встановлено підвищений мінімальний розмір допомоги по безробіттю для учасників бойових дій.

Крім того, у проекті закріплено підтримку підприємницьких ініціатив вищезазначених осіб, обов’язковість розробки та реалізації державних, регіональних та місцевих програм соціального захисту ветеранів війни та членів їхніх сімей.

Також «Судово-юридична газета» писала про виплату ветерану з інвалідністю допомоги у меншому розмірі: суд визнав бездіяльність протиправною.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України