45 тисяч доларів за «вирішення» земельних питань: на Київщині викрили схему «допомоги»

19:38, 29 ноября 2021
На хабарі «погоріли» чиновники районних рад Київської області.
45 тисяч доларів за «вирішення» земельних питань: на Київщині викрили схему «допомоги»
Джерело фото: СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Київської області СБУ викрила масштабну схему вимагання грошей у громадян за вирішення земельних питань. На хабарі у 45 тисяч доларів затримано посередника чиновників, – повідомляє пресслужба СБУ.

За гроші він «гарантував» місцевому жителю сприяння щодо зміни цільового призначення земельної ділянки під приватну забудову.

Слідство встановило, що до організації злочинної схеми причетні декілька посадовців райради. До протиправної діяльності вони залучили посередника. Ним виявися мешканець Вишгорода.

Вартість «послуг» залежала від площі землеволодіння людини.

За матеріалами СБУ затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

Також «Судово-юридична газета» писала про $30 тисяч за «вирішення питання»: судитимуть суддю Донецького окружного адміністративного суду.

Крім того, ми повідомляли, що судитимуть екссуддю Дніпровського райсуду Києва, обвинуваченого в одержанні $150 000 хабаря — САП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України