Заволодіння коштами банку в сумі 181 мільйон гривень: підозрюють чотирьох директорів фірм та оцінювача

16:31, 30 ноября 2021
Керівники підприємств отримували багатомільйонні кредитні кошти на нібито придбання земельних ділянок для подальшого розвитку аграрного бізнесу.
Заволодіння коштами банку в сумі 181 мільйон гривень: підозрюють чотирьох директорів фірм та оцінювача
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Підозрюють чотирьох директорів фірм та оцінювача у заволодінні 181 млн грн коштів банку. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, керівники фірм та оцінювач в період 2015-2016 років заволоділи грошовими коштами АТ «Артем-Банк» у сумі 113 млн грн. Керівники підприємств отримували багатомільйонні кредитні кошти на нібито придбання земельних ділянок для подальшого розвитку аграрного бізнесу. При цьому вони достеменно знали про фінансову неспроможність підприємств виконати зобов’язання за кредитними договорами. До злочинної схеми було залучено також оцінювача нерухомого майна. Вона у звітах про експертно-грошову оцінку земельних ділянок, що передавалися в заставу банку як забезпечення за кредитом, завищила їх вартість у понад 10 разів.

Потім, заволодівши грошима банку та не маючи наміру виконувати боргові зобов’язання, підозрювані ліквідовували підприємства без повідомлення кредитора. В результаті таких дій банку завдано понад 181 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше  «Судово-юридична газета» писала, що ексголова правління банку та 8 співучасників постануть перед судом за фактом розкрадання активів банку «Аркада».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду