25% компенсації: у Мінекономіки розширили перелік сільгосптехніки, частину вартості якої повернуть

17:03, 2 декабря 2021
Перелік сільгосптехніки, яка підлягає компенсації, доповнили новими заводами-виробниками.
25% компенсації: у Мінекономіки розширили перелік сільгосптехніки, частину вартості якої повернуть
Джерело фото: agropolit.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство економіки України повідомляє, що розширило перелік української сільгосптехніки, 25% вартості якої відшкодовує держава. Підтримка надається в рамках бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва».

«Ми продовжуємо розширювати інструменти підтримки національного виробника - доповнили відповідний Перелік сільгосптехніки, яка підлягає компенсації, новими заводами-виробниками. Це гарний стимул для вітчизняних виробників – реалізувати свою продукцію та збільшити доходи, а фермерам – оновити свій парк сільгосптехніки, адже Уряд компенсує 25% її вартості», - прокоментувала Перша віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Так, до оновленого переліку включено 209 підприємств, номенклатура їх продукції збільшилася на 235 одиниць с/г техніки – до 17 041 найменувань.

Зокрема, доповнено Перелік посівними комплексами, агрегатами та аплікаторами для внесення рідких мінеральних добрив, зерноочищувальними сепараторами, технологічним обладнанням для комбікормових заводів та елеваторних комплексів, обладнанням для хімічного захисту рослин, зрошувальним, іригаційним та насосним обладнанням, зерносушарками та теплогенераторами, ваговим обладнанням для зважування сільгосппродукції, напівпричепами, ґрунтообробною технікою, обладнанням для утримання ВРХ та свиней тощо.

Також «Судово-юридична газета» писала, що українці зможуть відкрити бізнес онлайн: що передбачає проект «Е-підприємець».

Крім того, ми розповідали, що в «Слузі народу» пропонують зменшити штрафи для бізнесу та встановити судовий контроль за виконанням постанов Держпродспоживслужби.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області