Трьох доз може бути замало: вже цієї зими можуть посилити методи боротьби з COVID-19

01:00, 12 декабря 2021
Генеральний директор Pfizer каже, що четверті дози вакцини від COVID-19 можуть знадобитися раніше, ніж очікувалося, через Омікрон.
Трьох доз може бути замало: вже цієї зими можуть посилити методи боротьби з COVID-19
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний директор Pfizer Альберт Бурла заявив у середу, що людям може знадобитися четверта вакцина від Covid-19 раніше, ніж очікувалося, після того, як попередні дослідження показали, що новий варіант Омікрону може підірвати захисні антитіла, вироблені вакциною, яку компанія розробила разом із BioNTech, – повідомляє CNBC.

Pfizer і BioNTech оприлюднили результати початкового лабораторного дослідження в середу вранці, яке показало, що третій укол ефективний у боротьбі з варіантом омікрон, в той час як початкова серія вакцинації з двома дозами значно зменшила свою здатність захищати від нового штаму. Проте серія з двома дозами, ймовірно, все ще забезпечує захист від серйозного захворювання омікроном, повідомили компанії.

Бурла зазначив, що попереднє дослідження компанії було засноване на синтетичній, створеній в лабораторії копії варіанту, і для тестів на справжній вірус потрібно більше даних. Ці реальні результати будуть точнішими і очікуються протягом наступних двох тижнів, сказав генеральний директор Pfizer.

«Коли ми побачимо реальні дані, ми визначимо, чи добре омікрон покриває третя доза і як довго. І другий момент, я думаю, що нам знадобиться четверта доза», — сказав Бурла «Squawk Box» на CNBC.

Раніше Бурла прогнозував, що четвертий укол знадобиться через 12 місяців після третьої дози. «З Omicron нам потрібно почекати і побачити, тому що у нас дуже мало інформації. Можливо, це нам знадобиться швидше», – сказав він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи дієва вакцина Pfizer проти нового «Омікрон»-штаму.

Також ми розповідали про те, як можна зупинити пандемію коронавірусу: є спосіб.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей