Ремонт Південного мосту в Києві: правоохоронці знову проводять обшуки

10:59, 15 декабря 2021
Поліцейські провели обшуки в офісах «Київавтодор» та підрядного підприємства.
Ремонт Південного мосту в Києві: правоохоронці знову проводять обшуки
Джерело фото: Нацполіція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Так, оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві спільно зі слідчими Подільського управління поліції Києва викрили схему привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

«Встановлено, що службові особи комунального підприємства столиці та приватного підприємства вступили у змову та вносили неправдиві відомості у звітну документацію щодо об’ємів виконаних підрядних робіт на Південному мості Києва та вартості будівельних матеріалів», - кажуть правоохоронці.

14 грудня поліцейські провели ряд обшуків з метою виявлення та вилучення документів, які можуть свідчити про протиправну діяльність службових осіб комунального та приватного підприємств. Сума завданих збитків буде встановлена після проведення експертиз.

Загальна сума договору проведення підрядних робіт становила 148 мільйонів гривень. Кошти призначалися для капітального ремонту деформаційних швів мостового переходу. Остаточна сума збитків встановлюється.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Також «Судово-юридична газета» писала, що 5-го листопада Кличко звільнив заступника голови КМДА Олександра Густєлєва через затягування робіт з будівництва Подільського мосту, а Київська міська прокуратура заявила про замах на розкрадання 3 млрд грн.

Крім того, ми розповідали про метро на Троещину: проекти будівництва готуватимуть щонайменше 2 роки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва