Квартири для поліцейських: навесні очікується продовження лізингової програми

18:00, 14 января 2022
За словами Ігоря Клименка, лізингова програма є базовою та однією з найбільш вдалих у питанні соціального забезпечення працівників поліції та їхніх сімей.
Квартири для поліцейських: навесні очікується продовження лізингової програми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вже навесні 2022 року очікується продовження функціонування лізингової програми для забезпечення житлом поліцейських. Про це заявив Голова Національної поліції України Ігор Клименко під час прямого ефіру на телеканалі «Рада».

За словами Клименка, лізингова програма є базовою та однією з найбільш вдалих у питанні соціального забезпечення працівників поліції та їхніх сімей.

«Тисячу квартир ми придбали у 2020 році. Це стимул, мотивація утримання на службі кожного працівника поліції. Для прикладу, місто Київ: 80 відсотків працівників поліції – це ті люди, які приїхали з інших регіонів або з Київської області. Вони знімають гуртожитки, квартири. І ми тут говоримо про можливість кожної молодої людини (а середній вік у Нацполіції становить 35 років) забезпечити свої базові потреби. З 12-13 тисяч зарплати на житло не вистачає коштів», – зазначив Клименко.

І попри те, що у 2021 році лізингова програма не працювала, у Нацполіції очікують на її продовження цього року.

«Ми чекаємо, що в березні-квітні цього року продовжить функціонування лізингова програма й фінансова лізингова установа отримає від Кабінету Міністрів України відповідні кошти для придбання квартир. Національна поліція готова отримати функціонально ці квартири через лізингову установу», - повідомив глава Нацполіції.

Водночас Клименко додав, що тільки у 2022 році Національна поліція виділила більше 130 мільйонів гривень на обслуговування лізингових платежів 2020 року. Також ще 50 мільйонів гривень вже виділено у бюджеті на обслуговування майбутніх лізингових платежів 2022 року.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про об’єднання квартир: чи поширюється іпотека на все реконструйоване майно.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagramщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва