Підбурювали до надання $150 тисяч: ВАКС обрав запобіжні заходи заступнику начальника відділу ОГП та посереднику

16:58, 15 января 2022
ВАКС обрав запобіжні заходи заступнику начальника відділу Офісу Генерального прокурора та посереднику, викритих на підбурюванні до надання 150 тисяч доларів.
Підбурювали до надання $150 тисяч: ВАКС обрав запобіжні заходи заступнику начальника відділу ОГП та посереднику
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За клопотаннями детективів НАБУ, погодженими прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжні заходи заступнику начальника відділу Офісу Генерального прокурора та посереднику, викритих на підбурюванні до надання 150 тис. доларів неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу Генерального прокурора та замаху на шахрайство. Про це повідомляє пресслужба САП.

«Суд погодився з позицією прокурора та застосував до посадовця Офісу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 2 млн 471 тис. гривень застави. Його пособнику - у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 млн 240 тис. 500 гривень», — йдеться у повідомленні.

У разі внесення застави на підозрюваних буде покладено ряд процесуальних обов’язків, зокрема не відлучатися з місця проживання без дозволу детектива та прокурора; повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання до відповідних органів свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд до України та носити електронний засіб контролю.

Строк дії запобіжного заходу до 13 березня 2022 року.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві затримано адвоката, яка вимагала 4 000$ за прийняття рішення у сфері патентування.

Додамо, що іноземний «студент» за 300 доларів намагався купити пропуск в Україну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва