У Києві проїзд для школярів лишається безкоштовним, але є умова

19:07, 18 января 2022
Для безкоштовного проїзду необхідно оформити електронну картку учня до 1 березня 2022 року.
У Києві проїзд для школярів лишається безкоштовним, але є умова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У КМДА повідомили, що проїзд у комунальному транспорті Києва для школярів лишається безкоштовним. Про це зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, передає пресслужба відомства.

Для безкоштовного проїзду необхідно оформити електронну картку учня до 1 березня 2022 року.

«Проект «Електронна картка учня» розпочато у 2019 році. З того часу столичні заклади освіти неодноразово закликали батьків оформити новий документ, який має стати єдиним для використання у транспорті. Наразі майже для половини учнів уже оформлено та видано новий електронний документ. У той же час решта батьків не квапиться приєднатись до проекту. Ті, хто досі не оформили для своїх дітей картку учня, мають усвідомити, що чинне законодавство не дає змоги іншим чином надавати можливість безкоштовного проїзду школярам. І в такому випадку батькам доведеться за них платити у громадському транспорті», – зазначив Валентин Мондриївський.

Заступник голови КМДА зауважив, що електронна картка учня – це сучасний застосунок, який не тільки дасть змогу оптимізувати контроль за витратами з міського бюджету на транспорт школярами, а й стане сучасним носієм корисних функцій – як для школярів, так і для їхніх батьків.

«Столиця є лідером у використанні сучасних сервісів. Завдяки електронній картці учня ми зі стовідсотковою точністю можемо оплачувати транспортну послугу, яку надаємо за рахунок міського бюджету учням-киянам. Надалі ми будемо використовувати нові сервіси як додатковий функціонал для карток, що зробить їх ефективним та сучасним інструментом для освітянської сфери, зокрема, для оплати харчування або контролю батьками за оцінками дітей», – підкреслив Мондриївський.

Він також зазначив, що остаточний перехід на новий застосунок має відбутись уже в березні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, на скільки реально може подорожчати проїзд у Києві.

Крім того, Кличко розповів, яким має бути транспорт у столиці.

Раніше ми писали, що Кличко розповів, що буде із цінами на проїзд у громадському транспорті Києва.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва