Суд повторно наклав арешт на садибу Барбана у Києві

09:52, 3 февраля 2022
Накладання арешту на майно обумовлено тим, що будівля та земельна ділянка визнані речовим доказом у кримінальному провадженні.
Суд повторно наклав арешт на садибу Барбана у Києві
Джерело фото: t.me/kyiv_pro_office
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пресслужба Київської міської прокуратури повідомляє, що за клопотанням Шевченківської окружної прокуратури міста Києва суд повторно наклав арешт на цілісний майновий комплекс по вул. Обсерваторній, 6 у центрі Києва – будівлю ХІХ століття, відомою як садиба Барбана. Арешт передбачає заборону вчиняти будь-які дії з цим майном, у тому числі проводити будівельні та земляні роботи на земельній ділянці, на якій воно розташоване.

«Накладання арешту на майно обумовлено тим, що будівля та земельна ділянка визнані речовим доказом у кримінальному провадженні, розпочатому за ст. 356 КК України (Самоправство) за фактом ймовірної протиправної будівельної діяльності на цій ділянці.

Земельна ділянка разом із садибою знаходиться в межах історичного центру міста, історичного ареалу, в зоні регулювання забудови першої категорії, археологічній охоронній зоні. Будувати тут можна лише з дозволу відповідного органу охорони культурної спадщини», - кажуть у прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Шевченківське управління поліції ГУ НП в м. Києві за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Кличко закликав поліцію пояснити інцидент з активістами на Микільській Слобідці.

А еще, Кличко відреагував на рішення щодо садиби Барбана: РНБО переплутала КМДА з Мінкультом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя