Кого з керівників підприємств–боржників обмежать у праві виїзду за кордон

11:45, 9 февраля 2022
ДПС оприлюднила проєкт Наказу Мінфіну щодо затвердження Порядку ведення Реєстру керівників платників податків – боржників.
Кого з керівників підприємств–боржників обмежать у праві виїзду за кордон
Джерело фото: bankruptcy-ua.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна податкова служба оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку ведення Реєстру керівників платників податків – боржників». Про це йдеться на сайті ДПС.

Так, Законом № 1914 внесено зміни, зокрема, до статей 14, 20, 87 та 91 ПКУ, відповідно до яких запроваджується забезпечувальний захід погашення податкового боргу платника податків – юридичної особи або постійного представництва нерезидента – у вигляді встановлення за рішенням суду тимчасового обмеження у праві виїзду керівника такого платника податків – боржника за кордон до повного погашення податкового боргу платника податків.

З метою виконання норм Закону № 1914 та своєчасного інформування про встановлення тимчасового обмеження керівників платників податків – боржників розроблено проєкт наказу, що передбачає запровадження Реєстру керівників платників податків – боржників ведення якого покладається на територіальні органи ДПС. 

Зазначається, що такий Реєстр буде оприлюднюватись на вебпорталі ДПС.

Він буде наповнитися такими відомостями:

  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) керівника юридичної особи або постійного представництва нерезидента – боржника  згідно з відомостями про керівника, наданими відповідно до законодавства;
  • код згідно з ЄДРПОУ юридичної особи або постійного представництва нерезидента;
  • назва юридичної особи або постійного представництва нерезидента;
  • податковий номер платника податків;
  • назва платника податків;
  • дата та номер судового рішення, що набрало законної сили, яким встановлено тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України;
  • сума податкового боргу станом на дату прийняття судового рішення – зазначається сума податкового боргу згідно з рішенням суду;
  • дата початку дії тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України – зазначається дата набрання рішенням суду законної сили.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що у ДПС пояснили, за яких умов юрособи можуть бути платниками ЄП четвертої групи.

Також ДПС пояснила, який орган визначає оціночну вартість об’єкта нерухомого майна.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України