Виплатив понад 2 млн гривень премій: завершено слідство у справі ексдиректора ДП «Оператор ринку»

13:01, 11 февраля 2022
У 2019-2020 роках посадовець, зловживаючи службовим становищем, виплатив собі премій, заохочень та надбавок на понад 2,15 млн гривень.
Виплатив понад 2 млн гривень премій: завершено слідство у справі ексдиректора ДП «Оператор ринку»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 10 лютого, детективами НАБУ за дорученням прокурорів САП повідомлено про завершення досудового розслідування колишньому директору державного підприємства «Оператор ринку», підозрюваному у незаконному заволодінні 2,15 млн гривень, та його захисту. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В рамках досудового розслідування встановлено, що у 2019-2020 роках посадовець, зловживаючи службовим становищем, виплатив собі премій, заохочень та надбавок на понад 2,15 млн гривень.

«20 грудня 2021 року йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

На сьогодні матеріали кримінального провадження відкриті підозрюваному та його захисту для ознайомлення. Після ознайомлення обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Разом з тим повідомляємо, що державне підприємство «Оператор ринку» з метою захисту інтересів держави та відшкодування завданих збитків може подати цивільний позов у рамках вказаного кримінального провадження», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» вже писала, що забудовник запропонував начальнику Архітектурної інспекції $120 тисяч за прийняття будинку в експлуатацію.

Крім того, ми розповідали, що народного депутата викрили на «гарячому» під час одержання хабаря.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва