Держзрада та колабораційна діяльність: двом експомічникам суддів на Луганщині повідомлено про підозру

14:10, 20 мая 2022
За даними слідства, підозрювані, будучи помічниками суддів райсуду на Луганщині, добровільно почали співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації РФ - «ЛНР».
Держзрада та колабораційна діяльність: двом експомічникам суддів на Луганщині повідомлено про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Двом експомічникам суддів на Луганщині повідомлено про підозру у держзраді та колабораційній діяльності. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Так, за процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом колишнім працівникам одного з районних судів Луганської області у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

«За даними слідства, підозрювані, будучи помічниками суддів райсуду на Луганщині, добровільно почали співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації РФ - «ЛНР». Вони надали допомогу в утворенні та організації роботи так званої «прокуратури Біловодського району ЛНР». А в подальшому зайняли посади прокурорів у цьому незаконно створеному органі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу ГУ з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ та Департаменту кіберполіції Нацполіції України», — зазначили в ОГП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки