Вступ у 2022 році майбутнім магістрам та терміни реєстрації для здачі тесту: деталі

23:37, 28 мая 2022
Замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання, у 2022 році для вступу, наприклад на бакалаврат, передбачено проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) в комп’ютерному форматі, який у свою чергу складатиметься з української мови, математики, історії України.
Вступ у 2022 році майбутнім магістрам та терміни реєстрації для здачі тесту: деталі
Джерело фото: volyninfa.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Про скасування зовнішнього незалежного оцінювання (далі-ЗНО).Відповідний законопроєкт № 7132 ухвалила Верховна рада 24 березня 2022 року та наголосила, що такі зміни щодо відміни ЗНО діятимуть лише рік, поки в Україні йде війна з Росією.

Згідно зі змінами, випускників шкіл у 2022 році звільнили від проходження державної підсумкової атестації. Відсутня здача ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування, передає офіційний сайт БПД.

Замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання, у 2022 році для вступу, наприклад на бакалаврат, передбачено проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) в комп’ютерному форматі, який у свою чергу складатиметься з української мови, математики, історії України. Завдань з української літератури у ньому не буде. До тесту входитиме по 20 завдань з кожного блоку, час на здачу-120 хвилин.

Фахівчиня Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Вікторія Чорба вирішила дізнатись про вступ на магістратуру до вищого навчального закладу, за спеціальностями «Право», «Міжнародне право».

Як зареєструватись для проходження тестування

Як повідомило керівництво вищого навчального закладу м.Вінниці, зареєструватись для проходження МТНК* та МКТ**, майбутні магістри можуть з 27 червня по 18 липня включно, звернувшись до приймальної комісії закладу вищої освіти.

*магістерський тест навчальної компетентності (МТНК) ー для вступу за спеціальностями галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» (крім спеціальності 293 «Міжнародне право»);

**магістерський комплексний тест (МКТ) ー для вступу за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право».

З яких дисциплін складається МКТ**

До складу МКТ** входить два блоки завдань:  іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська, одна на вибір вступника) та право.

Хто проводить тестування і терміни сесій

Тестування проводитиме як завжди Український центр оцінювання якості освіти. І замість однієї сесії передбачено основну (з 10 серпня по 17 серпня), додаткову (з 7 вересня по 10 вересня), спеціальну організовану (вересень-жовтень, терміни будуть визначені пізніше).

Тестування у режимі офлайн чи онлайн?

Тестування проходитиме у режимі онлайн, але фізично потрібно з’явитись до спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах (приміщеннях шкіл, університетів), створених у населених пунктах України (за погодженням з органами державної влади), а також у деяких країнах Європи (примітка-передбачалось задіяння консульських та посольських установ, за кордоном, де знаходиться значна кількість молоді).

Причини для взяття участі  в додатковій чи спеціальній сесії

Для участі в додатковій та спеціальній сесіях тестування може бути декілька причин – неможливість потрапити до пункту проведення тестування, зокрема, з окупованої території або перешкода при роботі над тестом (наприклад, оголошення повітряної тривоги,тощо). Утакому випадку здача теста призупиняється і учасники переходять до місць укриття.

Чи можна пройти тестування повторно, наприклад під час додаткової чи спеціальної сесії

Тестування можливо пройти під час одної із вищезазначених сесій, перездача недопустима.

Чи змінюватимуть питання в тестах під час проведення вищезазначених сесій

Так, буде передбачено декілька варіантів тестів, тож тут мова іде про чесність, прозорість, неможливість «підтасувати» результати, за відсутності знань.

Який прохідний бал за спеціальністю “право”

Для спеціальностей галузей право (08), публічне управління, адміністрування (28), міжнародні відносини (29) – 140 балів.

Чи потрібно додатково формувати та надсилати *мотиваційний лист до вищого навчального закладу за спеціальністю «Право»

Не потрібно.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області