З 4 червня «Енергоатом» постачатиме електроенергію до Молдови

19:48, 3 июня 2022
Відповідно до домовленостей, «Енергоатом» планує у червні поставити в Молдову 85,2 тисяч МВт-год електроенергії за ціною $77 за 1 МВт-год.
З 4 червня «Енергоатом» постачатиме електроенергію до Молдови
Джерело фото: facebook.com/energoatom.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 4 червня 2022 року розпочнеться постачання української електроенергії до Молдови. Про це повідомила пресслужба державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом"».

«ДП "НАЕК «Енергоатом»" – найбільший виробник електроенергії України – уклав експортний контракт з молдовською державною компанією Energocom. Відповідно до домовленостей, "Енергоатом" планує у червні поставити в Молдову 85,2 тис. МВт-год електроенергії за ціною $77 за 1 МВт-год.

Своєю чергою, завдяки експорту "Енергоатом" отримає додаткове джерело для фінансування ПСО, за яким здійснюється постачання електроенергії населенню», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що «Енергоатом»має великий потенціал для збільшення обсягів виробництва електричної енергії, тому її експорт до Молдови, а згодом – і до сусідніх країн ЄС, є надзвичайно перспективним напрямком торговельної діяльності Компанії.

Енергоспоживання Молдови значною мірою залежить від генерації на Молдовській ДРЕС, що належить РФ. Український експорт дозволить країні диверсифікувати постачання електричної енергії та посилити її енергетичну безпеку.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін призначив нового керівника «Енергоатому».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки