Нові вимоги до оформлення скарги у сфері державної реєстрації прав, що подається до Мін’юсту: пам’ятка

10:04, 6 июня 2022
Законом визначено наслідки подання скарги без дотримання встановленої форми та умови й порядок усунення допущених помилок, чи порушень без завдання шкоди інтересам скаржника.
Нові вимоги до оформлення скарги у сфері державної реєстрації прав, що подається до Мін’юсту: пам’ятка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Офіс протидії рейдерству нагадав, що Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству» (далі – Закон), прийнятим Верховною Радою України 12.05.2022 та офіційно оприлюдненим 26.05.2022, серед іншого, запроваджено нові вимоги до оформлення скарги на рішення, дії або бездіяльність у сфері державної реєстрації прав на нерухомість і бізнесу, яка подається до Міністерства юстиції України. Про це йдеться на Facebook-сторінці Офісу.

«Крім того, Законом визначено наслідки подання скарги без дотримання встановленої форми та умови й порядок усунення допущених помилок, чи порушень без завдання шкоди інтересам скаржника.

З урахуванням інших положень, урегульованих Законом, зазначені зміни та дотримання нових правил, що набирають чинності 26.07.2022, є вкрай важливими задля належного розгляду скарги та захисту прав скаржників.

З метою полегшення підготовки скарг у сфері державної реєстрації за новими правилами нами узагальнено нормативні вимоги щодо них у пам'ятці: «Нові вимоги до оформлення скарги у сфері державної реєстрації прав, що подається до Мін’юсту», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали про новації Антирейдерського закону та як зміниться процедура оскарження.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва