Великобританія готова передати заморожені російські активи Україні, — Елізабет Трасс

12:30, 4 июля 2022
Міністерка закордонних справ Британії планує оголосити про плани конфіскувати активи росіян та передати їх Києву на конференції з обговорення принципів повоєнного відновлення України.
Великобританія готова передати заморожені російські активи Україні, — Елізабет Трасс
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наразі Велика Британія може призупинити російські активи відповідно до Закону про економічні злочини на 56 днів і подовжити призупинення ще на 56 днів. У цей період власник активу не може жодним чином отримати вигоду від активу. Про це заявила міністерка закордонних справ Британії Елізабет Трасспише The Guardian.

За інформацією видання, міністерка закордонних справ Британії Трасс планує оголосити про плани конфіскувати активи росіян та передати їх Києву на конференції з обговорення принципів повоєнного відновлення України, яка відкривається сьогодні, 4 липня, у швейцарському Лугано.

"Я підтримую цю концепцію. Ми дуже уважно стежимо за цим. Канадці фактично щойно ухвалили закон, над яким ми працюємо спільно з Міністерством внутрішніх справ та Мінфіном, але я, безумовно, згодна з цією ідеєю. Нам просто потрібно опрацювати всі деталі цього питання", - сказала Трасс.

Очікується, що вилучені кошти можуть передати або приватним особам у вигляді відшкодування збитків, або українській владі.

За попередніми оцінками, близько 6,4 мільйона українців залишили країну, а ще 6-7 мільйонів громадян переїхали до західних частин України.

Міжнародний валютний фонд оцінив дефіцит платіжного балансу України до червня приблизно в 14,3 мільярда євро (15 мільярдів доларів).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду