Київрада може ухвалити рішення про перейменування вулиць до Дня Незалежності – Поворозник

08:45, 14 июля 2022
Як тільки рішення Київради будуть оприлюднені, піде робота по заміні табличок, додав він.
Київрада може ухвалити рішення про перейменування вулиць до Дня Незалежності – Поворозник
Джерело фото: lb.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська міська рада може ухвалити рішення про перейменування вулиць до Дня Незалежності України. Про це у ефірі українських телеканалів заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передає Укрінформ.

Він нагадав, що раніше пройшло відповідне електронне голосування, у якому взяло участь більше 6 мільйонів людей. Серед іншого, він уточнив, що мова йде про близько 300 назв різних об’єктів, які потрібно поміняти у Києві.

«Після закінчення голосування усі ці результати були надані експертній комісії, яка, по суті, підбила результати і буде, відповідно, приймати рішення. Якщо говорити безпосередньо про терміни, то я думаю, що це займе ще кілька тижнів. І є абсолютно всі сподівання, що до Дня Незалежності всі відповідні рішення Київською міською радою будуть прийняті», - поінформував Поворозник.

Серед іншого, посадовець зазначив, що наразі щодо цього йде процес погодження з родинами, з юридичними особами, іменами яких громадяни висловили бажання, проголосувавши, назвати вулиці.

Перший заступник голови КМДА уточнив, що фактично фізична зміна назв цих вулиць відбудеться, коли Київська міськрада прийме відповідні рішення.

«Як тільки рішення Київради будуть оприлюднені, піде робота по заміні табличок. Я думаю, що ми будемо це робити також централізовано, щоб це зробити якомога швидше», - зазначив він

Говорячи про перейменування станцій метро, Поворозник нагадав, що щодо цього також раніше пройшло е-голосування, і наразі це питання знаходиться на етапі експертної комісії.

«І ми сподіваємося, що рішення по ним (станціям метро – ред.) буде прийнято ще швидше, ніж безпосередньо по вулицям, бо їх небагато і там достатньо багато вже висловлено думок», - сказав він.

Раніше ми писали, що у Мінкульті порекомендували відмовитися від імені Чайковського у назві музичної академії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду