Кабмин провел заседание: какие решения были приняты 1 ноября

15:54, 1 ноября 2022
Внесены изменения в Порядок консервации земель и Правил разработки рабочих проектов землеустройства, а также утверждено Положение об использовании страхового фонда документации.
Кабмин провел заседание: какие решения были приняты 1 ноября
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Во вторник, 1 ноября, Кабинет Министров провел заседание. Какие решения приняты, сообщил представитель КМУ в парламенте Тарас Мельничук.

— Схвалено проект Закону України «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Ісландії про повітряне сполучення». Ратифікація Угоди Верховною Радою спрямована на створення двосторонньої договірно-правової бази для здійснення регулярного повітряного сполучення між Україною та Ісландією.

— Схвалено проект Закону «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про повітряне сполучення». Ратифікація Угоди Верховною Радою  спрямована на створення двосторонньої договірно-правової бази для здійснення регулярного повітряного сполучення між Україною та Королівством Саудівська Аравія.

— Внесено зміни до Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW). Визначено для об’єкта кредитування збільшений строк реконструйованого житла до 35 років та надано можливість придбавати об’єкт кредитування в іншій адміністративно-територіальної одиниці, ніж та, на придбання житла в якій було зареєстровано заяву про намір отримати кредит. Збільшено максимальний строк кредитування до 30 років та нормативну площу житла на одинокого громадянина до 52,5 кв. метрів. Надано можливість встановлення пільгового періоду щодо погашення зобов’язань за кредитом для позичальників, житло яких зруйноване або пошкоджене, або знаходиться на території територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Передбачено можливість здійснення реструктуризації заборгованості за кредитом, що виникла у зв’язку зі зниженням рівня платоспроможності позичальника тощо.

— Внесено зміни до постанови КМУ від 14.02.2017 № 73 «Деякі питання реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги». Передбачено, що розміри авансу (попередньої оплати) для проведення закупівлі товарів, робіт і послуг для контрактів, які фінансуються в рамках Договору, встановлюються такими контрактами. Строки авансу для проведення закупівлі товарів, робіт і послуг для таких контрактів встановлюються до повного їх виконання, але не пізніше 31.12.2025. Замінено інвестиційний проект, що буде фінансуватись за рахунок кредиту згідно із Договором, з проекту розбудови підрозділів охорони кордону на проект із закупівлі безпілотних авіаційних систем та засобів моніторингу державного кордону.

— Внесено зміни до Порядку консервації земель та Правил розроблення робочих проектів землеустрою. Передбачено, що консервації підлягають земельні ділянки, що використовуються з порушенням вимог щодо охорони земель від ерозії та зсувів; рілля, що має один із показників, який характеризує ґрунтові властивості і зумовлює необхідність консервації земель за природно-сільськогосподарськими зонами; деградовані та малопродуктивні землі тощо.

— Передбачено, що у період воєнного стану та протягом 30 днів з дня його припинення чи скасування зупиняється  розгляд територіальними органами/підрозділами Державної міграційної служби заяв про оформлення дозволу на імміграцію, оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених) та обмін посвідок на постійне/тимчасове проживання, поданих громадянами РФ, до набрання чинності законом щодо врегулювання відносин за участю осіб, пов’язаних з державою-агресором. Визначено ряд категорій осіб, на яких вищезгадані обмеження не поширюються.

— Внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) з метою приведення Ліцензійних умов у відповідність до вимог законодавства. Передбачено, що реалізація (відпуск) лікарських засобів (у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом) малолітнім особам, а також доставка лікарських засобів кінцевому споживачу - малолітній особі забороняється.

— Внесено зміни до ряду постанов Кабінету Міністрів України щодо реалізації програми медичних гарантій. Передбачено, що для аптечних закладів, які розташовані на території, на якій введено воєнний стан (зокрема, які розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації), у разі відсутності технічної можливості вносити інформацію до електронної системи охорони здоров’я положення договорів про реімбурсацію щодо внесення інформації до ЕСОЗ не застосовується (аптеки можуть отримати відшкодування на підставі зведених звітів щодо лікарських засобів, відпущених за паперовими рецептами). Аптечні заклади, які отримали відшкодування вартості відпущених лікарських засобів на підставі внесеної інформації до ЕСОЗ без формування звітів про відпущені лікарські засоби та їх вартість, подають відповідні звіти до 15.11.2022.

— Затверджено Положення про використання страхового фонду документації України. Положенням визначено порядок та регламентовано і встановлено вимоги до використання страхового фонду документації  України в мирний час.

— Внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Міністерству культури та інформаційної політики за деякими програмами. Передбачено забезпечення надання фінансової підтримки національним та державним цирковим підприємствам, національним театрам, національним художнім колективам, концертним організаціям тощо, що належать до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики, для покриття поточних витрат, не забезпечених власними доходами, за окремо встановленими граничними обсягами фінансової підтримки на 2022 рік.

— Внесено зміни у додаток 1 «Обсяги квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню» до постанови КМУ від 29.12.2021 № 1424 «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2022 рік». Лібералізовано експорт з України у межах визначених обсягів квот коксівного вугілля, яке не використовується для теплової генерації.

— Схвалено остаточні звіти за результатами реалізації спільного з Європейським банком реконструкції та розвитку проекту «Впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів на залізницях України» та спільного з Європейським інвестиційним банком проекту «Бескидський залізничний тунель» (Будівництво Бескидського тунелю)». Зазначені звіти включають, серед іншого, оцінки впливу проектів на соціальний та економічний розвиток України та залізничної галузі, оцінки здійснення заходів з охорони навколишнього середовища, пропозиції щодо заходів, які вживатимуться для забезпечення довгострокового використання проектів.

— Виділено з резервного фонду державного бюджету Міністерству економіки 380 985,166 тис. гривень за бюджетною програмою «Надання грантів для створення або розвитку бізнесу» для надання безповоротної державної допомоги у формі грантів на створення або розвиток переробних підприємств.

— Схвалено Концепцію створення системи державного гарантування якості товарів, робіт і послуг оборонного призначення. Концепція спрямована на створення необхідних передумов для запровадження в Україні системи державного гарантування якості товарів, робіт і послуг оборонного призначення, сумісної з аналогічною системою держав-партнерів.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області