Экс-нардепа Новинского вернули бенефициаром в ряд компаний

21:19, 3 мая 2023
Возвращение Новинского бенефициаром и владельцем бизнеса в украинский Единый реестр юридических лиц делает возможным лишение доступа у Новинского к этим активам.
Экс-нардепа Новинского вернули бенефициаром в ряд компаний
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Приказ министра юстиции Дениса Малюськи, обнародованный на сайте министерства 3 мая 2023 года, свидетельствует о том, что экс-нардепа и миллиардера Вадима Новинского вернули бенефициаром/владельцем в полсотни украинских компаний. Об этом пишет Центр противодействия коррупции.

"Наказ пов’язаний з тим, що наприкінці 2022 – на початку 2023 років у Новинського намагалися сховати частину українських активів у закордонні трасти, оскільки Новинський потрапив під санкції.

Наказ міністра юстиції перешкодив виведенню активів у закордонні трасти. Повернення Новинського бенефіціаром та власником бізнесу в український Єдиний реєстр юридичних осіб робить можливим позбавлення доступу у Новинського до цих активів.

Йдеться, зокрема, про такі структури:

ТОВ “ІТ” капітал (зайняла 51 місце серед 100 найприбутковіших ІТ-компаній)

Активи під торговою маркою “Верес” (агрокомплекс (ТОВ “Віджи агро”), грибне виробництво та компост (ТОВ “Віджи фармінг”), Канівський та Черкаський консервні заводи (ТОВ “Віджи продакшн”).

ТОВ “Інтер Актив” (у травні 2022 року ця компанія отримала спецдозвіл на геологічне вивчення мідного родовища рудоносного поля Заліси-Шменьки Ратнівської ОТГ Волинської області, щонайменше половину компанії може контролювати Новинський)

ТОВ “Пром-Енерго-Продукт” (володіє спецдозволом на видобування природного газу й конденсату Васищівського родовища Харківської області).

“Аркона Газ-Енергія” (видобуток газу)

ТОВ “Смарт граніт” (володіє двома спецдозволами на користування надрами, торгує щебенем, піском, суглинком та бутовим каменем)

ТОВ “Азов петролеум ЛЛС” (володіє спецдозволом до 2045 року на видобування природного газу ділянки Білосарайської в північно-східній частині шельфу Азовського моря, 50 км на схід від м. Бердянськ. Зараз родовище окуповане. Партнером Новинського у цій фірмі може бути Юрій Бойко).

ТОВ “Продхіміндустрія” (володіє нерухомістю готелю Park inn Kyiv Troyitska, Forbes оцінює цей актив у $25 млн)

ТОВ “Юджин” (балансоутримувач БЦ “Троїцький” у Києві, Троїцької площі, фудхолу понад 2 тис кв.м та дворівневого підземного паркінгу)

ТОВ “Седверс” (власник приміщень та гаражів у БЦ Summit за адресою м. Київ, вул. Грушевського 9б)

ТОВ “Кі проперті” (володіє елітним маєтком на вул. Старокиївській у смт Козин Київської області)

ТОВ “Акус” (володіє трьома квартирами у Києві на вул. Інститутській у будинках 19 та 19б)

ТОВ “Фестланд” (володіє 9 земельними ділянками у Бориспільському районі площею понад 168 га)

ТОВ “Наваль логістік” (логістичні послуги з перевалки, зберігання, відвантажування вантажів на морські судна)

ТОВ “Сотон” (Дніпровський завод з виробництва полікарбонату, який використовують для зупинок, навісів, рекламних щитів, альтанок)", — сказано в сообщении.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду