Імплементація рішення у справі Бурмич: Україна попросить у ЄСПЛ відтермінування, відео

12:41, 25 июня 2019
Розгляд питання про прогрес України щодо заходів, вжитих за пілотними рішеннями ЄСПЛ у справах Юрія Іванова та Бурмич планується на вересень 2019-го, але строк можуть подовжити.
Імплементація рішення у справі Бурмич: Україна попросить у ЄСПЛ відтермінування, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наступний розгляд питання про прогрес України щодо заходів, вжитих за пілотними рішеннями у справах Юрія Іванова та Бурмич планується на вересень 2019 року. Останній термін, встановлений ЄСПЛ, — жовтень 2019 року для вжиття заходів загального характеру, зокрема для створення дієвого механізму виплат у справах, які перебували на розгляді в Європейському суді. Втім, очевидно, що до того часу в Україні можуть відбутися зміни у складі уряду, що є відповідальним за реалізацію відповідних заходів.

Проте в Мін’юсті вже готуються заявляти клопотання щодо подовження цього строку. Про це повідомив «Судово-юридичній газеті» заступник міністра юстиції України,  уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина: «Зараз ми справді вважаємо за можливе звернутися до Європейського суду з прав людини з проханням про подовження наданого строку, щоб у нас була можливість реалізувати стратегію».

Детальніше дивіться в сюжеті «Право ТВ».

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Україна попросить у ЄСПЛ відтермінування для імплементації рішення у справі Бурмич.

Також ми публікували інтерв’ю судді КСУ Віктора Городовенка щодо проблематики виконання рішень.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки